Formula 1 VPN-Suomi

kerrostaloasuminen,Luokittelematon,yhteisöasuminen,yhteisöllisyys

Yhteisötalon elämä alkaa

16.12.2013, timppa

Nyt on oltu talossa kaksi viikkoa. Jotkut muuttivat heti, toiset käyvät asunnossaan tekemässä remonttia ja retkellä. On ollut paitsi luovutuspäivän juhla, myös itsenäisyyspäivän juhla ja lukuisia soppalounaita ruokalassa, jonka käyttöä on jo opittu melkoisesti. Saunaosastot ovat olleet positiivinen yllätys. Alkuun saunominen oli vähän liiankin vapaata. Opittiin, että sinne voi mennä melkein milloin vain, kun olivat päälläkin melkein miten sattui. Nyt alkaa olla jo järjestystä ja omat vuorotkin rullaavat yhteisten kanssa. Yhteisön elämässä on menossa etsikkoaika ja yhteisten tilojen luontevaa ja sujuvaa käyttöä vasta opettelemme. Itse yhdessä oleminen ja samassa talossa (ja veneessä) oleminen kyllä näyttää alkavan sujua ihan riittävän hyvin.

Omat asunnot ovat tarjonneet yllätyksiä. Ensimmäinen oli varmasti kaikille maisemat. Tiedettiin toki, että meri näkyy, mutta silti henkeäsalpaavat näkymät suoraan länsisatamaan ja kauas avoimelle meren selälle olivat yllätys. Epätoivon aiheitakin on ollut. Joillakin jääviileäkaapin asennus oli laajentunut koko asuntoon ja ensimmäsiet päivät vietettiin talviasusteissa sisälläkin. Yhtä sun toista pientä puutetta on havaittu ja uusiakin havaintoja tulee koko ajan, mutta Hartela on kiitettävästi saanut listoja lyhennettyä. Maalarit ja sähkömiehet ovat olleet ahkerina.

Euforiaa ovat aikaan saaneet paitsi maisemat, myös monet yhteiset tilat, joihin pistäytyminen koska tahansa naapureita tapaamaan on osoittautunut haaveksitun helpoksi. Epätoivon syitä ovat asunnon puutelistojen lisäksi omaan muuttoon liittyvä kaikkien muuttajien tuntema ilmiö ajelehtimaan joutumisesta: tavarat hukassa. Arjen pikkuesineet lusikoista sukkiin ja kynsisaksista valaisimiin ovat pakattuina jossain ja tulevat vastaan vasta, kun niitä ei enää jaksa etsiä. Elämä jatkuu ilman joitakin välttämättömyykisä, hämärässä ja pahvilaatikoiden keskellä.

Kaikesta huolimatta, kun pysähtyy istumaan sohvalle myöhäisenä iltana, kun liikenne on hiljentynyt, talon alapuolen louhintatöiden räjäytysten loputtua ja kun lähes täysi kuu möllöttaa yläikkunan keskellä, pääsee euforia taas voitolle ja kaikki tuntuu vaivan arvoiselta.

, , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *